برای نماز عصر عازم مسجدالنبی بودیم. در بین راه، پیرمرد گدایی از ما کمک خواست. هر دو بیتفاوت از کنارش گذشتیم؛ اما هنوز صدایش را میشنیدیم که در حق انفاقکنندگان دعا میکرد. ... ناگهان دست دوستم را گرفتم و از او خواستم بایستد. بعد به طرف مرد گدا برگشتیم. دست به جیب بردم، درهمی بیرون آوردم و به دست مرد گدا دادم و گفتم این پول را به تو میدهم تا در حق من دعا کنی. ...
برای ادامه روی ادامه مطلب کلیک کنید.
برای شرکت در دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی اینجا کلیک نمایید.
تَق تَق، تَق تَق... یکی تند تند در میزد. انگار عجله داشت!
خدمتکار به امام هادی علیهالسلام نگاه کرد: «یعنی کیست که اینجوری در میزند؟»
دوباره تَق تَق صدای در بلند شد. خدمتکار فوری رفت و در را باز کرد. یونس نقاش بود. از زمانی که امام هادی علیهالسلام از مدینه به سامرا تبعید شده بود، به دیدن امام میآمد و اگر کاری بود، برایش انجام میداد. یونس عرق کرده بود. خیلی نگران و ناراحت بود. از ترس صدایش میلرزید: «آقا کجاست؟ میخواهم آقا را ببینم.» ...
برای مطالعه ادامه داستان روی ادامه مطلی کلیک کنید.
برای شرکت در دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی اینجا کلیک نمایید.
بهار از راه رسیده بود؛ اما درخت سیب هنوز شکوفه نداده بود. مرد چندبار خاک باغچه را زیرورو کرد. او شبی خواب دید که: از پنجره به حیاط خانه نگاه میکند. ناگهان شاخههای درخت سیب، شکوفه باران میشوند. او با خرسندی به حیاط میدود، پابرهنه و باعجله.
بوی شکوفهها، او را چنان مست کرد که از خواب برخاست. چند لحظه، هاج و واج ماند و با خود اندیشید: «معنای این خواب چیست؟»
در همین فکر بود که صدای درِ اتاق را شنید. سرش را چرخاند و همسرش را دید که با خوشحالی میگوید: «امرور علیبنموسیالرضا میخواهد به قم وارد شود!»
ایران چندین قرن است که میزبان مزار شریف امام رضا علیهالسلام است. سفر مشهد و زیارت حرم امام هشتم خاطرۀ مشترک اکثر بچههای ایرانزمین است؛ با مدرسه، با دوستان، با بسیج مسجد و... این سفر معنوی را تجربه کردهایم. معلمان، مربیان پرورشی و بزرگترهایِ سفر همواره میخواستند در کنار زیارت، بچهها را با زندگی امام رضا علیهالسلام آشنا کنند. این کتاب منبع بسیار خوبی برای آنهاست تا با زبانِ جذابِ داستان، بخشهایی از زندگی آن امام را برای بچهها روایت کنند.
نویسندۀ کتاب این قصهها را از ۱۴ منبع معتبر استخراج کرده و به زبانی گویا برای مخاطب نوجوان نگاشته است. نام کتاب «ستارۀ من» نیز براساس روایتی از امام رضا علیهالسلام انتخاب شده است.
انتشارات بهنشر کتاب ستارۀ من را در ۱۱۸ صفحه به قلم ناصر نادری و تصویرگری اسماعیل چشرخ در سال ۱۳۹۷ منتشر کرده است. این کتاب تا سال ۱۳۹۸ به چاپ سوم رسیده است. نویسندۀ کتاب متولد سال ۱۳۴۶ و دارای مدرک کارشناسی ارشد فلسفه و حکمت اسلامی است که آثار متعددی بهخصوص برای کودکان به رشتۀ تحریر در آورده است. از کتابهای وی میتوان به این آثار اشاره کرد: برکۀ آفتاب، آواز گنجشکها، بوی سیب، پنجرههای آسمانی (زندگی پیامبران در قرآن) و پرسشهای من دربارۀ خدا.
برای دریافت فایل کتاب و شرکت در مسابقه اینجا کلیک نمایید.
در فراخوان دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، ۱۲ کتاب در سه رده سنی «کودک»، «نوجوان» و «جوان و بزرگسال» معرفی شده که بر این اساس در رده «کودک» (۴ تا ۱۲ سال) کتابهای «گنبد خورشید» نوشته معصومه مهری از انتشارات بنیاد امام رضا علیهالسلام، «زندگی حضرت معصومه سلامالله علیها» نوشته سید محمد مهاجرانی از انتشارات کتابک و همچنین در بخش ویژه این رده سنی، کتاب «ده قصه از امام هادی علیهالسلام برای بچهها» نوشته جعفر ابراهیمی از انتشارات قدیانی برای این رده سنی معرفی شده است.
در رده سنی «نوجوان» (۱۳ تا ۱۷ سال) نیز آثاری با عناوین «ستاره من: چهل قصه از زندگی امام رضا علیهالسلام» نوشته ناصر نادری از انتشارات به نشر، «نشانهها : قصههایی از زندگی امام رضا علیهالسلام» نوشته ابراهیم حسنبیگی از انتشارات به نشر و همچنین در بخش ویژه این رده سنی کتاب «مژده گل: داستان هایی از زندگی امام هادی علیهالسلام» نوشته محمود پوروهاب از انتشارات کتاب جمکران به عنوان منابع جشنواره معرفی شده است.
همچنین در رده سنی «جوان و بزرگسال» (۱۸ سال به بالا) شش کتاب «امام رضا علیهالسلام (تاریخ و سیره)» نوشته محمد باقر پورامینی از انتشارات معارف، «امام رضا علیهالسلام و ایران» نوشته سید حسین حر از انتشارات معارف، «برمدار آفتاب: ترسیم زندگی بر مدار حیات رضوی» نوشته محمدحسین پورامینی از انتشارات معارف، «شاهچراغ علیه السلام» نوشته جلیل عرفانمنش ازدفتر پژوهشهای فرهنگی و در بخش ویژه این رده سنی نیز کتابهای «خورشید رهنمای: پژوهشی در زندگانی و سیره امام هادی علیهالسلام» نوشته ابوالفضل هادیمنش از انتشارات بهار دلها و «حکمتهای نقوی: ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام هادی علیهالسلام» نوشته جواد محدثی از انتشارات بهنشر معرفی شده است.
این جشنواره در سه بخش «فردی»، «گروهی»، «خانوادگی» و در دو بستر مکتوب و الکترونیک برگزار میشود که علاقهمندان میتوانند با مطالعه منابع مرتبط با این بخش، به صورت فردی، گروهی یا خانوادگی، در دو شیوه مکتوب و الکترونیکی در جشنواره شرکت کنند. برای شرکت در بخش الکترونیک به سایت سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی www.samakpl.ir و یا سایت جشنواره رضوی www.razavi.iranpl.ir مراجعه نمایید.
در بخش «فردی» افراد علاقهمند میتوانند متناسب با رده سنی خود و مطالعه کتابها در رشتههای مختلف جشنواره از طریق یکی از دو شیوه مکتوب و یا الکترونیکی شرکت کنند. در بخش «گروهی» نیز افراد علاقهمند بایستی در هنگام مراجعه به سایت جشنواره، ضمن انتخاب بخش گروهی با انتخاب منابع معرفی شده و نوع فعالیت مورد نظر در مسابقه شرکت کنند؛ شرکت در این بخش فقط به صورت الکترونیکی است. همچنین اعضای خانوادهها میتوانند با مراجعه به بخش خانوادگی سایت جشنواره، با انتخاب منابع معرفی شده در مسابقه شرکت کنند. شرکت در این بخش نیز تنها به صورت الکترونیکی میسر است.
در بخش «شرایط و مقررات» این فراخوان آمده، شرکت در این جشنواره برای عموم علاقهمندان در تمامی گروههای سنی میسر است و کاربران جهت شرکت در مسابقه باید یکی از قالبهای فردی، گروهی و خانوادگی را انتخاب کنند. علاقهمندان میتوانند هم در بخش فردی و هم گروهی البته با دو کتاب متفاوت در مسابقه شرکت کنند. ضمن اینکه شرکت همزمان در بخش الکترونیک و مکتوب از یک کتاب امکانپذیر نمیباشد. همچنین شرکت برای عموم کتابداران علاقهمند، تنها در بخش الکترونیک امکانپذیر است.
در این بخش کودکان عزیز میتوانند در سه قالب نقاشی، فعالیت گروهی، پویش کتابخوان با توجه به شرایط زیر شرکت کنند. کودکان عزیز برای شرکت در قالب «نقاشی» میتوانند تصویر نقاشی خود در سایت جشنواره بارگذاری کنند و یا برگههای نقاشی را از طریق مراجعه به یکی از کتابخانههای عمومی دریافت و پس از تکمیل به کتابخانه تحویل دهند.
مسابقه نقاشی در رده سنی کودک منوط به خواندن کتاب و ارائه تصویر متناسب با مفاهیم موجود در کتاب با ذکر صفحه مورد نظر است. همچنین کودکان در ترسیم نقاشی از تمامی ابزار نقاشی (مدادرنگی، آبرنگ، مداد شمعی و گواش) می توانند استفاده کنند. تناسب اثر با محتوای کتاب، کیفیت رنگ آمیزی، هنر تصویرگری، خلاقیت و کپی نبودن از آثار کتاب، از موارد مهم در بالا بردن سطح کیفی آثار در این بخش است.
قالب «فعالیتهای گروهی» از این جشنواره، ویژه کودکان ۹ تا ۱۲سال (متولدین ۱۳۸۶تا ۱۳۸۹) است که علاقهمندان به فعالیتهای گروهی شامل نمایش نامه خوانی(بازخوانی محتوای کتاب بر اساس شخصیت های داستان توسط افراد گروه)، جمعخوانی (خوانش گروهی کتاب)، اجرای نمایش (اجرای نمایش یا تئاتر بر اساس محتوای کتاب) و روزنامه کتاب (طراحی و ساخت روزنامه دیواری از محتوای کتاب) تنها میتوانند به صورت الکترونیک و با ضبط و ارسال فیلم از فعالیت خود که بیانگر محتوای کار باشد، در مسابقه شرکت کنند. گروههای علاقهمند در بخش فعالیتهای گروهی باید بین ۲ تا ۵ نفر باشند و تصاویر ویدئویی حداکثر در ۷ دقیقه و حجم ۱۰۰ مگابایت، همراه با معرفی کامل اعضاء در سایت و درج نوع فعالیت ضبط و ارسال گردد. (تمامی موضوعات بخش گروهی باید مرتبط با موضوع جشنواره باشد.)
همچنین کودکان در بخش «پویش کتابخوان» نیز میتوانند فیلمهای معرفی، بازگوئی قصه یا خوانش بخشهای جذاب کتاب را، در قالب پویش کتابخوان و بصورت فردی ارسال کنند. شرکت کنندگان باید توجه داشته باشند هنگام ضبط فایلهای ویدئویی خود را معرفی کرده و نام کتاب و داستان یا صفحه مربوطه را ذکر کنند و فیلمها در این قالب ترجیحاً به صورت عمودی ضبط و حداکثر در ۵ دقیقه و حجم۷۰ مگابایت در سایت جشنواره بارگذاری و ارسال شود.