اسلام سرمایهای پرارزش و ایران امیری بزرگ را از دست داد
بسم الله الرحمن الرحیم
إنا لله وإنا إلیه راجعون
وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ یشْری نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ
در ایام سوگ فاطمه معصومه(س) و شهادت مظلومانه امیر کبیر، ایران به سوگ سردار شایسته خویش نشست و قهرمان ملی مبارزه با استبداد و استعمار، سر بر آستان حق نهاد.
حضرت آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی فرزند ثابت قدم روح الله، همراه و همدل دیرین رهبری، چهره ممتاز و تاریخساز انقلاب اسلامی و دلسوز واقعی مردم؛ پس از عمری مجاهدت و صبوری به ملاقات حق شتافت. تاریخ چه تقدیر پر معنایی داشت که آن اسطوره حلم و تحمل و ایمان و اعتدال، در روزی به دیدار خداوند متعال شتافت که نقطه آغاز خیزش و قیام ملت در دفاع از خمینی کبیر، بنیانگذار انقلاب اسلامی بود.
سخن گفتن از هاشمی که سالها در کنار او بودم برای من بسیار دشوار است. وی در طول مبارزات مردم ایران تحت زعامت امام بزرگوار، یک انقلابی تمامعیار بود. سالها زندان و شکنجه، او را از راه آن مراد جدا نکرد. او همواره یکی از پیشتازان بنام انقلاب اسلامی بود. او بود که از قم تا نجف و از پاریس تا تهران هرگز امام و مرادش را تنها نگذاشت. هاشمی از معماران برجسته نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجمع تشخیص مصلحت نظام، حزب جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جهاد سازندگی و تمام نهادهای انقلاب اسلامی مدیون تدبیر و آیندهنگری این مرد فرداها است.
او محبوب امام بود و خادم مردم؛ هرکجا که او مسئولیت آن را بر عهده داشت، مایه آرامش امام و رهبری و مردم بود. او تحلیلگیری توانا بود که جهان را بهخوبی میشناخت. خطبههای نمازش در روزهای سخت دفاع مقدس به همه روحیه میداد. او در مظلومیت، چون یار دیرینش شهید بهشتی بود و ناسپاسیها را به آسانی تحمل میکرد.
هاشمی هیچگاه از جنگ نهراسید ولی همواره صلح را گرامی میداشت؛ هم فرمانده شجاع میدانهای جهاد و شهادت بود و هم قهرمان مذاکره برای پایان جنگ. سخن گفتن از بزرگمردی که بهحق سنگ زیرین آسیای نظام بود، ساده نیست. محرم امام و یاور بی بدیل مقام معظم رهبری بود. برای ایران و ایرانی، آرزوهای بزرگی داشت و تا جان داشت برای سربلندی میهن اسلامی کوشید. بسیار جفا دید و بسیار وفا کرد. با انحراف از مسیر اعتدال اسلامی سر سازش نداشت و مصلحت نظام را از هر امری بالاتر میدانست. مردم فهیم ایران، قدر خادمان خود را به خوبی میشناسند و دینشان را به سردار سازندگی ادا خواهند کرد.
نام هاشمی بزرگتر از آن است که احدی بتواند نقشآفرینی و حضور موثر او را در برگ برگِ تاریخ نهضت اسلامی، از ابتدای مبارزات در دهه چهل تا پیروزی انقلاب، و از سابقه بیبدیل و درخشان او در مدیریت دفاع مقدس تا همه مقاطع حساس تا واپسین دقائق زندگانی ایشان، و حیات همیشگی او در قلب مردم قدرشناس ایران عزیز را انکار کند. که پیر و مراد همه ما خمینی عزیز قدس الله نفسه الزکیه فرمود: «بدخواهان بدانند که هاشمی زنده است چون نهضت زنده است.»
اینجانب با اعلام سه روز عزای عمومی و یک روز تعطیل رسمی؛ مصیبت بزرگ فقدان این قهرمان ملی، اندیشمند بزرگ اسلامی و سرمایه بیبدیل نظام جمهوری اسلامی ایران را محضر حضرت بقیه الله روحی له الفداه، مقام معظم رهبری، مراجع عظام تقلید، علما و فضلا، شخصیتهای انقلاب و نظام، ملت قدرشناس ایران بهخصوص مردم شریف استان کرمان و شهر رفسنجان، همه یاران و دوستداران و ارادتمندان ایشان بهویژه خانواده گرامی، همسر مکرمه و صبور و همچنین فرزندان و برادران آن مجاهد نستوه صمیمانه تسلیت میگویم و از درگاه خداوند متعال برای آن مرد بزرگ علو درجات و همجواری با ائمه اطهار(ع) و مرادش امام خمینی(ره)، همرزمان و شهدای انقلاب اسلامی، و برای همه بازماندگان صبر و أجر مسألت میدارم.
حسن روحانی
رییس جمهوری اسلامی ایران
«انّا لله و انّا الیه راجعون
با دریغ و تأسف خبر درگذشت ناگهانی رفیق دیرین، و همسنگر و همگام دوران مبارزات نهضت اسلامی، و همکار نزدیک سالهای متمادی در عهد جمهوری اسلامی جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای شیخ اکبر هاشمی رفسنجانی را دریافت کردم.
فقدان همرزم و همگامی که سابقهی همکاری و آغاز همدلی و همکاری با وی به پنجاه و نه سال تمام میرسد، سخت و جانکاه است. هوش وافر و صمیمیت کمنظیر او در آن سالها، تکیهگاه مطمئنی برای همه کسانی که با وی همکار بودند به ویژه برای اینجانب به شمار میآید.
اختلاف نظرها و اجتهادهای متفاوت در برهههایی از این دوران طولانی هرگز نتوانست پیوند رفاقتی را که سرآغاز آن در بینالحرمین کربلای معلی بود به کلی بگسلد و وسوسهی خناسانی که در سال های اخیر باشدت و جدیت در پی بهرهبرداری از این تفاوت های نظری بودند، نتوانست در محبت شخصی عمیق او نسبت به این حقیر خلل وارد آورد.»
کارشناسان براساس بررسی از چند کتابفروشی مشهور در کشور ایالات متحده از جمله کتابفروشی مشهور شهر سانفرانسیسکو، منهتن و سیاتل دریافتند که در سال 2016 بیشترین علاقه مندی برای خواندن کتاب به کتاب های مختص کودکان اختصاص داشته که بالغ بر 532 عنوان کتاب می شود، دومین رتبه به کتاب های مربوط به نوجوانان با تعداد 398 جلد کتاب مختلف اختصاص دارد.
در این نشست که در مورخ 16 دی ماه سال جاری انجام گردید جناب آقای رسولی، ریاست اداره کتابخانه های عمومی شهرستان فامنین ضمن قدردانی از کتابداران شهرستان، به بررسی مسائل و مشکلات کتابخانه های عمومی شهرستان پرداخت و راهکارهایی را در این زمینه ارائه داد کتابداران نیز پیشنهاداتی را در این خصوص ارائه کردند.
جناب آقای رضا سلیمی، فعال فرهنگی شهرستان فامنین در مورخ 13 دی ماه سال جاری در محل فرمانداری شهرستان،به معرفی کتاب "پیامبر(ص)" اثر جبران خلیل جبران پرداخت.
کتاب "پیامبر(ص)" نوشته جبران خلیل جبران، نویسنده لبنانی است که اولینبار در سال 1923 میلادی، به زبان انگلیسی در ایالات متحده امریکا منتشر شد. محبوبیت این کتاب در دهه 1930 و دوباره در دهه 1960 میلادی، اوج گرفت. هماکنون این کتاب به بیش از ۵۰ زبان ترجمه شده و یکی از پایههای ثابت فهرست پرفروشترین کتابهای دنیا است. لازم به ذکر است این کتاب در ایران توسط حسین الهی قمشه ای ترجمه شده است.
به گزارش روابط
عمومی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، کتابهای «حریم ریحانه» تألیف گروه
پژوهشگران، «روزی که آموس بیمار شد» نوشته فیلیپ کریستین استد، «کیش
پارسایان» نوشته آیتالله مجتبی تهرانی و «نقشه نقش بر آب» بیانات مقام
معظّم رهبری ویژه دی ماه 95 از سوی معاونت توسعه کتابخانهها و کتابخوانی
نهاد کتابخانههای عمومی کشور و در راستای اجرای منویات مقام معظّم
رهبری(دام ظله العالی) در خصوص لزوم معرفی و در اختیار گذاشتن کتاب خوب و
سالم برای پرورش فکری جامعه و نیز اقدام عملی در مسیر اجرای سیاستهای سال
1395 نهاد (سال خواندن) معرفی شدند.
کتابخانه شهید مطهری سه شنبه 30 آذر ماه نشست کتابخوان مدرسه ای در مدسه حضرت زینب(س) برگزار کرد.در این نشست که با استقبال دانش آموزان مواجه شد دانش آموزان به معرفی 12 کتاب برای علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی پرداختند.